Какви са предимствата Геотермална енергетика

Геотермална енергия се съхранява под твърдата повърхност на земята кора. Те е обгърната от топлинна енергия и прониква във вътрешността на земята. В Централна Европа, повишаването на температурата с около 3 ° C на дълбочина 100 метра, се смята, че температура от около 5000 в сърцевината на земята – 7000 ° С, са достигнати желаните нива. Тази топлина, която се съхранява в земната кора е неизчерпаема по човешките стандарти.

От вътрешността на планетата се получава постоянен поток на енергия, който се увеличава към повърхността. Земята излъчва всеки ден около четири пъти повече енергия в космоса, отколкото хората консумират енергия за това време. Енергийният поток от 30% повишаване на повърхностната енергия, идващ от горещото ядро на земята достига 70%, а това води до постоянното разпадане на естествени радиоактивни елементи в мантията на земната кора.

В зависимост от дълбочината на дупката, има два вида на геотермалната енергия.

Геотермалната енергия използва дупки до около 400 метра дълбочина и температури до 25 ° C за отопление и охлаждане на сгради, техническо оборудване или инфраструктура. По този начин топлина се получава от плитката част на земните недра. Подобен род топлообменник се използва първоначално за пренос на топлина и циркулира в затворена система тръба, където се абсорбира топлина от земята. Тази топлина е на повърхността на термопомпата и отвежда до необходимата степен на температурата чрез загряване. Въпреки това, метрото може да се използва директно като източник на студен въздух, което спестява скъпо охлаждане в климатични системи. Типични системи за близка повърхност на геотермална енергия геотермални колектори, геотермални сонди, подземни водни кладенци и дори контакти с конкретни наземни компоненти са енергийните пилоти. В момента, в Германия има около 318 000, разположени близо до повърхността геотермални централи в експлоатация и всяка година има многобройни добавени нови инсталации. Функционирането на тези системи ясно обяснява работата на агенцията за възобновяема енергия.

По сходен начин може да се намери и информация за това как геотермалната енергия може да допринесе за използване в собствения дом, в собственици на жилища и строителство.